Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ο Μικρός Πρίγκιπας ~ Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου




Μισό και περισσότερο αιώνα μετά τη  δημιουργία του παραμυθιού που έμελλε να συντροφεύσει τις προσωπικές αναζητήσεις τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων  ανθρώπων πάνω στη Γη – όσα δηλαδή και τα αντίτυπα που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα -, οι εικόνες και το κείμενο που χάρισε στην ανθρωπότητα ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ζωντανεύουν σε μια ψηφιακή παράσταση που σέβεται και ακολουθεί πιστά  το έργο του μεγάλου συγγραφέα.
Η ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας», παραγωγή της Μεγάλης Ιαπωνικής Εταιρίας GOTO, ολοκληρώθηκε το 2008.
Στην Ελλάδα η παράσταση, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 3 Φεβρουαρίου 2010,  ευτύχησε να  έχει την υποστήριξη από μια ομάδα μεγάλων ηθοποιών, οι οποίοι αγκαλιάζουν το έργο με ιδιαίτερη αγάπη,  χαρίζοντας τις φωνές τους και δημιουργώντας μία  υπέροχη παράσταση.
Η Ξένια Καλογεροπούλου  στο ρόλο της αλεπούς, ο  Σπύρος Παπαδόπουλος στον ρόλο του πιλότου, η Ζέτα Μακρυπούλια ως τριαντάφυλλο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως φίδι, η Ντορίτα Θεοχαρίδου στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα, και ο Βασίλης ΚαϊλαςΑργύρη Παυλίδη, καθηλώνει τον θεατή με ευαισθησία και τρυφερότητα.  Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο, ενταγμένο στην ψηφιακή παράσταση,  προβάλλεται επίσης στο θόλο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάριου Φραγκούλη, ο οποίος έγραψε την μουσική και τραγουδά, του Παρασκευά Καρασούλου, που έγραψε τους  στίχους, ενώ  η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

Στο σύνολό της η νέα ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε μαζί με τον πρωταγωνιστή, στον παραμυθένιο κόσμο που έπλασε ο Εξυπερύ για τις ανάγκες του βιβλίου του. Πρόκειται ακόμη, για μια ιδιαίτερα ευχάριστη συγκυρία, καθώς το παραμυθένιο διαπλανητικό ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα  από το σπίτι του – τον αστεροειδή Β 612 - ως τον πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος – αυτόν που οι άνθρωποι ονόμασαν Γη-,  ζωντανεύει στον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου, στον ίδιο θόλο που αναπαριστά καθημερινά την πραγματική εικόνα και θέση εκατομμυρίων άστρων, βοηθώντας το κοινό να γνωρίσει με τρόπο απλό, ευχάριστο και επιστημονικό το Σύμπαν που μας περιβάλλει.
Το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα, όπως θα το δούμε να ζωντανεύει στο θόλο του Πλανηταρίου, είναι γεμάτο μικρούς πλανήτες και μπαομπάμπ, τριαντάφυλλα και μαζί φίδια, αλεπούδες  και τον πιλότο με το χαλασμένο αεροπλάνο του κάπου στην Έρημο της Σαχάρας. Οι εικόνες είναι όλες τρυφερές και παραμυθένιες,  με βάση τα σχέδια του ίδιου του συγγραφέα, συναρπάζοντας έτσι τα μικρά παιδιά. Κι όμως το ενδιαφέρον των παιδιών είναι η καλύτερη αφορμή για τους λίγο  μεγαλύτερους, προκειμένου να έρθουν και πάλι σε επαφή με το Μικρό Πρίγκιπα και όλα όσα εκείνος θέλει να τους ψιθυρίσει.
Πηγή: paidorama.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου