Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης σώζει..



Όταν η καλύτερη της φίλη κόντεψε να πνιγεί καταπίνοντας την τσίχλα της η δωδεκάχρονη Miriam Starobin κατάφερε να τη σώσει. Πώς; Ακολουθώντας μέθοδο που είχε παρακολουθήσει σε επεισόδιο του Bob του Σφουγγαράκη.
Η Miriam και η καλύτερή της φίλη, Golden Allyson, είχαν μόλις τελειώσει τις πρόβες για τη χορωδία του «West Side Story» όταν ο καθηγητής τους έκανε ένα αστείο που έκανε τις 12χρονες να ξεσπάσουν σε δυνατά γέλια.
«Η Allyson είχε ξεχάσει να πετάξει την τσίχλα της» εξήγησε η Miriam κατά τη διάρκεια συνέντευξης. «Γελάγαμε δυνατά και φαίνεται πως της έκατσε στο λαιμό. Σταμάτησε ξαφνικά να γελάει πράγμα που ήταν πολύ περίεργο, καθώς, όταν γελάει, τής είναι δύσκολο να συγκρατηθεί» τόνισε.
Τότε η Miriam θυμήθηκε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων, όπου ο Bob ο Σφουγγαράκης χρησιμοποίησε την μέθοδο Heimlich για να βγάλει ένα κλαρίνο που είχε κάτσει στο λαιμό ενός άλλου χαρακτήρα, του Squidward.
«Έκανα κι εγώ την ίδια κίνηση και τα κατάφερα. Η τσίχλα πετάχτηκε έξω από το στόμα της» υποστηρίζει η Miriam. Η Allyson από την πλευρά της παραδέχτηκε την «αμαρτία» της, ότι μασούσε δηλαδή τσίχλα και δήλωσε πως η φίλη της, της έσωσε τη ζωή.
Το παράξενο της όλης υπόθεσης είναι ότι εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής της σειράς Bob Σφουγγαράκης, Nickelodeon, υποστήριξε ότι ποτέ δεν υπήρξε επεισόδιο του Bob στο οποίο επιδεικνυόταν η τεχνική Heimlich ή τουλάχιστον η εταιρεία δεν κατάφερε να το βρει. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι στο επεισόδιο που ο Squidward κατάπιε το κλαρίνο, ο Bob Σφουγγαράκης μπαίνει σχεδόν μέσα στο λαιμό του για να το τραβήξει έξω.
«Δεν είδα ακριβώς την τεχνική Heimlich αυτή καθαυτή, αλλά ο Σφουγγαράκης κλότσησε τον Squidward στο στομάχι με τον ίδιο τρόπο που θα ασκούσε κάποιος πίεση με τα χέρια του» υποστήριξε η Allyson. Η Miriam από την άλλη υποστήριξε ότι είναι επίσης φανατική του Grey ‘s Anatomy αλλά ποτέ δεν διδάχτηκε κάποια σχετική τεχνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου